Wednesday, September 12, 2012

Its our 5th Anniversary.. Alhamdulillah

Di sebabkan malas yg tak dpt d bendung maka there is no anniversary post on the day itself..hahahahhaa btw, we were celebrating our 5th year anniversary on 1 Sept hari tu (not parteyyy2 ya)...hehehehe

Alhamdulillah Allah kurniakan bahagia utk kami dan macam tak percaya yg we have been married for 5 years...what a blessed. Still feeling2 macam baru kahwin blehhhh....hehehheehe

To my lovely husband, En Madzir Mohamad,
        ~ There is no words to describe how much I love you now, future and forever...
           Thank you for being such a wonderful husband to me...
           May Our future life will bring us more happiness everafter ~
                   Happy Anniversary, B

owh btw I ordered special Jelly cake....nice and naughty one! hhehheheeh but the taste was damn good :-)

Saturday, July 28, 2012

2 yearsss waiting....

Its more than 2 years actually...apakah?? Bukan waiting for baby yerrr..jgn salah paham...hahhahaha

Its actually waiting to go to JALAN TAR during mlm bulan puasa...hahhahaha believe it or not i have been wanting to go there badly just to see all the barang2 raya jln2 shopping2 raya mane yg perlu etc...but until now still blom dpt pergi bad kan...

Btw, dlu masa sebelom dduk KL kalau mlm raya kan ada rancangan sapaikan normally rancangan tu akan tjuk keadaan kt jln tar pd mlm raya...nga lelong baju, lelong biskut raya and all and rs mcm nkkkkk sgt be there one day..hahahaha

So bile dh dok kl ni tiap2 tahun pasang angan2 nk ada aje halangan...nk pegi sendiri mmg tak la sbb ramai org kn...tkut it started last 2 years biler kena beraya d kl bersama my we decided to go there mlm raya la sbb mcm takder apa pn nk buat kan...tggu pnya ttguuu bila tiba masanyer tertiba x leh pegi sbb esknye we all buat mkn2 sket so semua masak sendiri...d sebabkan tak ckup kakitngan so mmg bersepah2 la rumah semua and mmg dh x larat nk pegi...sgt frust time nk wat kena tggu lagi setahun.....

Then, last year tggug pnya tggu tiba la waktu nyer....lepas sehari sehari tangguh nk pegi akhirnya dpt la pegi....and it was the last day that i can go sbb lepas itu my husband dh start keje mlm kot so tak sempt la nk pegi there we go...we both go naik motor je sbb senng tak sempat suku pn jln kt situ huja turun lebat giler....anddddd thats it....:-(

So....hopefully this year adala jodoh ku dgn jalan tar...hahahhaha owh btw, we plan to go so kt tgk apa jadi dgn plan ku mlm ni....adakah smpi ke jln tar atau x i will update tomorrow...hihihhi

Mode: x sabar nk jln2 kt jln tar...and shooopinggggg...Wpun xtau nk shopping ape...hihihihi

- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, July 27, 2012

I am in unified zone!!!

Yeayyyyyyy after Waiting for sooo long to decide which broadband to be used to replace celcom si kura2 ni, at last we decided to change to TM for unifi.... To apply, sgtla senang n convenience...we just go into the website and apply we can see what are the promo offered for now...then isi online form and submit... Nxt day somebody called to confirm on the request..walllaaaweeiii soo efficient okeh...then he emailed all the details with the proposed date for installation.... Here we go, last monday they come and install the modem and all...owhh btw, we chose the cheapest package where we can have 5 users at one la dduk pn 2 org takkan nk amik yg 10 org plak kan..hihihhi there are several package for us to choose which one is the best....and another thing the package will come together with fixed phone line and hipptv...but dont worry the internet takde kena mengena dgn phone and its not like the normal internet cabel yg kena smbung kat phone tuh...hihhii its all wireless....wifi gitewwwww So for hipptv tu kalau bosan2 tgk astro bleh la tukar hipptv...there are several channel yg free but i have not fully explore lagi how the channel looks yg penting kaalu hujan pn still boleh tgk...and they also have movies for us to if nk tgk movie boleh pilih kan... In term of price, of the its different according to the rspective ours is RM149. Ouh btw, phone line tu takder any subscription charges or to tm phone is free and just byr if we make phone calls to number other than tm line aje.... So below are all the gadget yg we received.....( gmbr quality not so good sbb guna camera ipad)

This is the decoder for hipptv....

Motorola Cordless phone

And....the modem for the internet.....

- Posted using BlogPress from my iPad

Wednesday, July 25, 2012

Ramadhan Kareem....

Better late than never kan....hihihhi selamat menyambut bulan Ramadhan bulan mulia bg semua umt islam di dunia.....semoga Ramadhan tahun ini adalah Ramadhan yg lebih baik dr sebelum ni...

So for me nothing much different...mcm biasa puasa mcm tahun2 lepas..ada time bbuka sorg, ada time sahur je bsama, ada time bbuka je sama2 and ada time buka n sahur sorg2... Al maklum la keje tak sama time mmg mcm ni....huk huk huk....

Alhamdulillah di beri lagi nafas untuk dpt menikmati Ramadhan pada tahun ni...semoga Allah memberkati ibadat kita dan merahmati segala amal pada bulan yg mulia ini...

Mode: teringin nk merasa berpuasa d mekah....insyaAllah...suatu hari nanti...aminnnnnn

- Posted using BlogPress from my iPad

Wednesday, May 30, 2012

Home Sweet Home #5

Alhamdulillah semua work in progress dh hampir selesai... Thank you sooooo much to Mr Contractor yg serba bolehh... hihihiihi btw, semua kerja2 pembaikan, memasang, mendrill, menyangkut etc  done by my hubby. Sian dia penat buat keje2 semua tu....

Bermula dr acara ukur mengukur, beli membeli, pasang memasang semua nyer DIY..except for benda2 besar la like plaster ceiling tu semua panggil org buat la...hahahaha So ended up we didnt engage mana2 contractor pun for kichen cabinet and living hall..hahaha semua made in IKEA and DIY. Sangt puas hati okeh wpun rumah sepah2, kena kemas sendiri and penat gilerrr kot...hahahahhhahah

After all, insyaAllah hujung mggu ni kami akan buat kenduri doa selamat sket..and this time we all invite familiy members sahaja sbb rumah pun bukan bungalow so mmg takleh accomodate la nk ajak semua pun mmg dh ramai kot..hahahhah so fo friends insyaAllah during open house raya ke? see how la later camner...:-)

Below are some photos yg masa dlm process pembikinan..hihihih now better la but tak amik gmborrr lg...:-)


Saturday, April 28, 2012

Home Sweet Home #4

This is entry is supposed to be last entry of Home Sweet Home...Alhamdulillah it took me only 4 series to comeout with this...

Syukur Alhamdulillah as we have safely moved in to our new own crib on 15th April 2012...After all the drama, problems etc that we have gone thru now we manage to live happily at our own house...

Btw, ramai ckp yg our process to get the house really fast....and yes we admit me its really satisfied as we dont need to wait for sooo long except the drama part...hahahaha credit to our lawyer which happened to be very efficient...sgt puas hati...:-)

We are now tied up with all the kemas2 thingy, cat sana sini, pasang itu pasang ini, ulang alik ke hardware, houz depo, IKEA dan yg sewaktu denganye...and its cost us $$$$$$$....huhuhuhuh kena spend wisely...hahahha

InsyaAllah will arrange for Kenduri Doa Selamat for rumah baru merangkap house warming soon....but blom decide date lagi...hihihhi

Friday, March 30, 2012

Weekend gateway...ouhhh im lovin' it

Can't wait for this coming weekend gateway..... We need some fresh air after all d things happened....ouh tahun ni xder budget for oversea trip so round2 dlm negeri je la yerrrr....hihihi

- Posted using BlogPress from my iPad

Wednesday, March 28, 2012

Home Sweet Home #3

Alhamdulillah the tenant dh keluar last weekend and the house is soon to be ours... So last night the owner invited me to see the house after the tenant dh blah...and guesssss wattttttttttt"...........

Well nama pn tenant yg bermasalah so mmg masalah la yg dia tggal....keadaan rumah of course la kotor kan and dat one understandable sb boleh cuci...but paling xboleh terima tenant hangkut dgn aircond2 sekali...yes the owner wanted to let go to us with the bila tgk mcm tu mmg kitorg tak boleh terima...kalau korg pn sama kan? Pluss bekas2 yg dia cabut aircond tu of course la terkopek sana sini...mmg f******* la...

So now we were thinking to claim from the owner for all the defects...kalau ikut hati mmg la x sampai hati nk mintak but bila pikir we are like the mangsa dlm kes ni...and its really dissappointed and frustrated....erghhhhhhhhh

Lets see la nti mcm mane..but we need to settle ASAP....hopefully Allah tunjukkan jln terbaik tuk kami selesaikan.....

- Posted using BlogPress from my iPad

Tuesday, March 13, 2012

Home Sweet Home #2

This is not such a good entry nway....huhuhuhhuh we are now having problem to enter our own house....soundss funny kan but its real eh.....sgt stress and tertekan....

Btw, we are buying 2nd hand house so now the house is rented by tenant....and they are such bad tenant and definitely bad paymster the owner is actually kicking out the tenant l sbb kitorg dh nk masuk umh but tenant yg bangang ni buat mcm harta mak bapak dia and taknak keluar from the now we both together with owner lama terpaksa l pulak keluar masuk balai nk settle this matter.....btw, he has outstanding 2 months okehhh...sedap2 je nk dduk free....

So until now we still stucked and our house is like kpal pecah yg tggu masa nk berkecai aje sbb kerja2 packing yg nk update pasal reno etc pn malas .....ada jgk la dlm dunia ni org yg tak reti bahasa and muka tak malu mcm tu.....erggghhhhhhhhhhhhhhhh

Will see whats next and update again...hoppefullu settle at the soonest.....

Monday, March 12, 2012

Home Sweet Home #1

Alhamdulillah....we are now getting ready to move to our own lil crib....insyaAllah this is the last month that we renting the house and soon to be moved to ours... So far progressive utk pindah2 ni still on going...and mcm rileks lagi sbb ada some matters blom selesai...we are planning to do some minor renovation 1st before we moved in.... So baru je kemas2 baju...hihihih btw, the 1st thing yg ku kemas adalah my baju kurung...and omaigoddddd bnyk nyer bju kurung ku...hahahaha its more than 60... And cant imagine ada a few lagi kt tailor...hahaahah

Hahahaahaha bila dh lipat chantekkk jer...hihhhihhhi...k laaaa will continue update with more progress on our way to the new house.....:-)