Tuesday, April 14, 2009

o n e d a y @ t e r e n g g a n u

hmmm lamanya tak d update blog ni..mmg malas2 thap gaban..huahuahuahua...just log in nk cek jer then sign out.... now i realize i jadi malas ni sejak lepas balik a day trip to tganu last week...letih kotttt....

well last week i went to my hometown for 1 day...y?? actually my office mate wanted to borong sutera from tganu..so since tganu is my kg halaman me pun temankan la diorg...but diorg dont want to overnite there la..pikir punyer pikir @ last we booked ticket balik hari...hahhhaha kerja gila...tp as for i booked mine a day earlier la...so that leh la tido semalaam...tp hubby tinggal la sbb cuti2 drastic macam ni mmg dia tak leh join la....

so i reached tganu airport tuesday nite and my office mate sampai wed pagi...pagi2 samapi terus start tour...hahahhaaha 1st of course la p bawak diorg makan nasi dagang me pun mmg dah lama tak pekena nasi dagang...mmg best l a n terasa kenikmatan ikan segar d tganu...yum ymum yum...then lepas menikmati our breakfast we straight headed to PASAR PAYANG....kat sini la tempat org2 beli sutera...mmg ku akui la rabun gak la mataa ke sini...so apa lagi shoopping time la...pusing punya pusing, pilih punya pilih, tawar sana sini, aper lagi at last masing2 berat la bawak beg plastik...huahauhua i liiikkkkeeeeeeeeeyyyy......yg bestnyer me as a tourist guide pun terjebak sama...'terbeli' la jugak few sutera,...huhuuhuhu kain pasang yg balik from bandung hari tu pun tak jahit lagi...tp this is woman,...murah jer beli...huhuhuhhuhuuhu

then we went to tempat /umah pembuat songket, as my hubby's fren pesan sampin...hmmmm mmg murah giler kat sana,....actually me did survey kat pasar payang the same design that my sister bought for her fiance..it was like more than 50% markup...moral of the story kalau nk beli songket kena beli dekat pembuatnyer....huuhuuhuhu so aper lagi borong la me for hubby's fren and my ofis mate pun beli la jugak for her hubby...mmg worth sangat2....btw, sesapa yg berminat nk beli songket especially sampin do contact me ok...i will give special price...pic?? nanti will upload the pic with the price....guarantee muranhhhhh....

then lepas dah penat2 shopping we went to masjid kristal....me as a anak jati tganu actually tak samapi pun lagi kat sana...hahahahaha so went there for Zuhur prayer and mmg cantekkkkk sgt kat situ...i liikeeeeyyyyyy...tp tak sempat round sangat sbb not enough time...next time balik kg mesti nk pg....

hmmmm k la enjoy pic yg sempat d snap...enjoy!!!!!!!


me wif my sista

Masjid Kristal @ Tganu


me, maya n shazirah



1 comment:

susudalambotol said...

dah lama tak berjalan2 :(