Thursday, June 25, 2009

+ / -

seminggu sudah me kerja d tempat baru....hmmm so far ok and still in learning process....in the transition period...so far boleh cope la n rasa macam happy jugak dgn my keje...tp dont know la when it will last....hu hu hu

hari2 ku skrg mmg blurrrr....blurrrr d ofis baru....so just nk list some of the things yg effect my new daily routine.....

1. blurrrr sbb kena bangun awal...dulu 6.50 baru bangun tido skrg 6.15

2. blurrrr sbb kena g keje ngan lrt...dulu best jer drive sampai la ke parking tmpt keje

3. blurrrrr sbb tak tau nk breakfast kat maner...dulu macm2 ada kat hawker tmpat kejeku skrg hanya ader rotiboy n cold storage jer pepagi

4. blurrrrr sbb lunch mahal gilerrrrr...dulu RM10 pun tak abis for lunch skrg silap2 RM10 tak cukup for lunch

5. blurrrrr sbb bilik sembhyg kat ofis kecik n tak berapa selesa...dulu bilik smbhyg kat dptmt macam2 boleh buat...berguling, bergolek, berehat etc


tp wateva it is....still ader hikmah di sebaliknyer....and there is still something yg BAEK di sini:

1. skrg balik keje kul 5 so tren mmg tak ramai org..dulu kena tempuh jam tambah2 jln sultan ismail

2. jika ada my rezeki to get pregnant, cost tiada halangan sbb company tnggung...dulu risau gak kalau pregnant sbb tkut duit tak cukup

3. amat suka dgn keje skrg...dulu main buat jer n macam ikut arahan jer then end up stressssssss..takder job satisfaction

these are the thing yg d identified la...the differences...but, its just for my reference and having this make me feel something.. now i realize that many people cannot easily adapt to change...unlike me, alhamdulillah slowly i manage to understand more about my new job, new workplace, new environment and all...and its not as easy as what we think about it....

Looking forward for my future careeer enhancement...insyaAllah will get what i dream...:-) and thanks God for giving me a chance to work with this company as it will give me a lot of colourful experience....

daaaaaaaaaa...merapu2 dah ni....ha ha ha

ta ta....

3 comments:

-NuNa- said...

huhuhu..sume ade pro n kont kn?? yg penting the way we try to adapt..

~ n.u.r ~ mommy wannabe said...

hi nuna....haah dats rite..:-)

Mrs. Amie said...

takpe nur..rezeki kat tempat baru tak sape yg tahu kan..so, just get use dengan environment baru..