Tuesday, December 1, 2009

Part 3: New House

hmmm been busy with sooo many things...well this is the last hupdates on our new crib....:-)
we manage to move in few days before balik raya haji....huhuuhhuuh and me has a story about lorry that we upah angkat barang....sooo if anyone of you nk sewa lory boleh la berhati2 lepas nih...

actually me dear hubby mmg dok bz survey2 rege lorry yg nk pindah ni..yer la taknak la yg mahal kan...mahal ooooo sewa lorry ni tambah2 we all nk sewa ngan org2 skali..yer la takan nk angkut sendiri...berat wooo...so survey punyer survey dapat la the cheapest for lorry 1T which is RM180 with org yg tlg angkat...at 1st we were like weird gk la sbb the price was like a bit far from the others...tp nk jugak try...

then hari yg d tggu tiba....guess what order lorry 1T yg dtg lorry 2T...apo laie hubby ku 'meloncat' la...hahhaha diorg cakap sbb brg aku bnyk n tak muat...macam diorg dh dtg tgk dlu la before ni kan....ha ha ha actually kitorg tak kisahla kalau brg tak muat ker aper ke tp at least inform la earlier kan...suggest ke aper ker...then dan2 tu bg rege RM400 for all....lagila 'meloncat' n bengang kan...so we all nego la lg yer la mmg nk guna lorry pun kan...at last dapat la RM300 for all....habis 1 babak...

lepas tu angkut la semua barang2..guess what ...tak muat pulak...cant u imagine, lorry 2T tak muat semua brg we all yg hanya dok flat 2 bilik ok...takkan nk sewa treller kot kan...so biler we all tgk rupanyer diorg tidurkan semua brg2 tu...i.e. almari n all semua melintang sbb dia cakap tak bleh bersiri kan nanti kena saman...mmg la diorg terror kan sbb pasang penutup kat blkg tu rendah...siot jer...pastu pandai plak suggest 2 trip and double the payment...fuhhhhhhh menyengat jer aku rasa.....mmg agak tensi la waktu tu...then pikir punyer pikir baru la ingat one of my bff's family diorg ada van yg kitorg guna untuk pindah before this...terus call n dia agree in fact bapak dia dh ada lorry skrg...so kitorg just deal ngan dia jer for the balance of the barang....haihhhh dugaan betul.....thanks sooo muh to farah n faiz yg tlg we all settlekan the remaining barang the next day nyer.....

sooo kengkawan, kalau nk pindah pls be careful k.....k la daaaaa enjoy the last pic dalam rumah yg looks like tongkang pecah...hahhahhahaha









then after a while bertungkus lumus ni la hasilnyer...sempat la kemas sket2 before berlepas balik raya..:-)




langsir yg d salah tafsir...hahahah ingatkan corak menegak rupanyer melintang daaaaa...
nasib la aku tak amik corak ni buat tuk sliding door...hua hua hua

now we are happily stay in here...:-)

No comments: