Tuesday, December 29, 2009

perihal ikan

me would like to share sumthing about our ikan....something that makes me think and mmg sgt indah ciptaan Allah....

yes we have aquarium @ our new home....adala a few ikan comprise of Puyu, ikan belang2 and ikan comel2 which is tak tau nama hahahaha...but on top of that we also have 2 udang inside the same aquarium....and they all live happily just like us kat Msia...1 Malaysia with bnyk2 kaum...hehhehehe :-p

btw, this happen malam semalam...when only me alone @ home sweet home while darling dear keje....elok jer me dok layan tv sensorang tiba2 air aquarium tu macam berkocak....n its lain dari sebelum nyer...@ 1st rasa cam malam nk bother tp biler dh kuat sajer la g tgk...guess wat.....hu hu hu one of the ikan kecik2 tu dalam dakapan si udang durjana...and air tu berkocak bcoz of the puyu's yg nk menyelamatkan ikan kecik tuh....indahnyer ciptaan Tuhan kan....they all seems like understand and helping each other....so me pun try la ketuk aquarium la kocak2 air aquarium la tp langsung udang tu buat tak layan....and me mmg penakut k hahahahahha bukan aper tak boleh la main ngan benda2 hidup ni...geli kot...hua hua hua.....a few attempts still udang tu tak berganjak...mmg sgt nervous okeh....mmg la benda kecik tp to me sgt kesian malangnyer aku tak leh nk tlg....waktu tu si puyu mmg bersungguh2 nk menyelamatkan kawan dia...sgt terharu okeh...all the ikan berlegar2 la sekeliling udang tu trying to save their friend tp apakan daya si udang tu mmg peluk baek punyer...huhuhuhu....then buzz my bff meena tnyer pndangan nk buat cmner....ha ha she ask me to amik udang tu guna penapis teh....hahhaahaah tak muat la sbb udang tu macam besar jer dr penapis teh umah aku tuh...huhuhuhuh

end up me just biarkan jer sbb mmg dh tak tau nk buat aper....ape lagi call hubby ku soh balik awal sket....tgk ikan...pikir balik macam kelakar tp nk buat camner tu jer yg aku terpikir.....after few minutes biler dh tenang sket me sajer la jenguk nk tgk gak what happen to that ikan...and mmg selamat la....nyawa dia tak panjang...dh selamat hampir separuh badan dia di baham udang durjana tu...sgt emositional waktu tu n rasa bersalah...tp me cant do anything...so buat bodo jer sambil tggu dear balik....huk huk huk

to me this incident makes me think of it and WOW!!!!! its cool and sangat indah ciptaan Allah ke atas benda2 bernyawa dalam bumi ni...tu baru leh tgk perihal ikan camner la kalau dpaat tgk relationship semut ke nyamuk ke aper2 jer la.....

No comments: