Wednesday, November 17, 2010

Bali Day 1: Barong Dance & Kintamani

we woke up early...then breakfast @ coffee house hotel. At 1st we were surprised becoz brakfast kat hotel tu ala carte instead of buffet..sbb normally kat msia maner ada ala carte menu kalu breakfast...huhuhu ada la a few option yg kt menu tu so boleh la pilih jugak...then ada coffee, fruits...ok la sekadar alas perut...and for us of course pilih yg based dia seafood je le...al maklum la kat Bali 'ba alip ba ya' tu makanan asasi diorg...huhuhuhu
After mkn, we headed to see Barong Dance..Barong dance ni mcam a mini theather where adala cerita dulu kala d sebaliknyer...so diorg lakon kan semua..ala2 cerita dongeng la...we enjoy the show..okla sbb tak pernah tgk kan...below are some photos...


entrance fee Rp 20,000 if tak silap..ok la dlm RM7 per person







Then after done with barong dance, Pak Made bring us to some of shops for shopping. We went to Silver Street where all the shops are selling silver accessories. We didnt buy any sbb harga dia mahal kot...we can get cheaper la in Malaysia..hahahha Maybe bcoz dia dptkan silver tu pure tp tak kisah la...
Done with silver thingy, Pak Made bring us to few painting shops...perghhh mmg chantekk ok...its oil paintingsss...we we stone skejp tgk painting2 tu...after a few shopsss then apalagi maner bleh tahan...hahhaha then we bought a few to gantung at our small crib....:-) tp harga dia mmg sgt murah kalau nk compare in Msia and we can bargain...org ckp tawar jer 50% mmg dapat...puas hati kan...i think if local people beli mesti dpt lagi murah tp tkper la since price dia dh murah to us beli jer la....:-)
unfortunately, we dont have piccass for kedai2 painting ni..sbb mmg diorg tak kasi amik gambar dlm kedai..so malas la nk curi2 amik...nanti ke sound plak...hihihi Will show our paintings once we hang it ya...
ada la jugak pegi to tempat buat batik, ukiran n all tp we all tak minat sgt so tak beli apa2 pun...after dh penat we headed to Kintamani for lunch...agak jauh gak la...macam pegi ke puncak at Bandung....and makin lama makin sejuk...bestttttt....below are some picture at kintamani...niceeeee.... :-)

blkg kami is a Gunung berapi yg still active okeh...tp diorg ckp selamat lagi..kecut gak la...ingtkan kes kat Jogjakarta tuh...huhuhu



Sory la few je pic kat sini sbb lembab giler nk hupload...for more piccas please view from my FB yer....

No comments: