Wednesday, November 17, 2010

Bali Day 2: Tanah Lot & Royal Temple

On 2nd day, we check out in the morning after breakfast sbb nk pegi Seminyak pulak..part pantai pulak...huhuhuhu we were so excited to move from Ubud..Y? hahaha only we knowsss....
btw, before we went hols we did some research la jugak tnyer sapa2 yg dh pergi kan...and most of them mmg prefer Ubud...huhuhuh dats y we decided to stay at Ubud 2 nights and 1 night at Seminyak...but unfortunately we are differs..hahahha ntah apa2 ayat...btw, we all dont like ubud sgt la...macam takder apa2...ntahla tak tau nk cakap...org ckp ubud ni tenang tp macam menakutkan jugak kdg2...hahahaahh sbb dia macam too tranditional until we feel weird...ntah la tak reti nk explain....btw, before we go to Seminyak, Pak Made bring us to the famous temple in Bali...
Tanah Lot and Royal Temple... Tanah lot ni temple dia mmg tepi pantai...and kat atas satu batu and terpisah dengan tebing...so we cant go inside just boleh amik gmbar from tepi tu la...according to Pak Made, if ada upacara air tu surut la so that semua org boleh naik kat atas...the view mmg superb la..indahnyer ciptaan Tuhan kan...enjoy some piccas below ya.....















Below are photos in Royal Temple.. The design sgt unique and cantik...tp tourist tak boleh masuk...its just for them sahaja and during upacara sahaja org boleh masuk...And katanyer ni macam temple for Raja2 la...so if ada upacara raja akan datang ke sini...and guess what dlm Bali ni each kawasan ada Raja dia sendiri...oh ya 1 more, kat royal temple ni diorg ckp pompuan yg period tak boleh masuk...pergghhhh bnyk jugak adat istiadat diorg nih....huhuhuhu

Temple yg atap dia d perbuat dari apa ntah yg mmg tahan n cantik plak tu...macam rambut org yg lebat pun ada jugak...hihihhihi






No comments: