Tuesday, January 26, 2010

Tired Weekend

Last week is such a tired weekend for me...huh!!!! tired with assignment due...hahahah tu la akibatnyer biler buat keje last minit...actually not too last minute cuma biasala start 2 ayat rehat 2 jam...hahahahahahha...the assignment is due on Saturday and that saturday i have a full day class...what a day kan...tp nasib la prof tu baik dia extendkan due date sampi this thurs...tp me malas la nk hantar thurs sbb nati kena p UIA plak hantar assignmt...so konon la nk hantar on Sunday since sunday mmg kena pg class...hahahahha yg bestnyer dh la assignment tak siap boleh pulak g tgk wayang....citer kat bawah tu...kah kah kah....mmg la sgt best,...nasib la tgk yg kul 8.45 so by 1130 camtu dh selamat sampai umah....initial plan nyer nk tgk Avatar (yes, we havent watch that movie yet), tp showtime Avatar kul 10 pm so tgk la si sempit ni..smpi umah jer ape lagi harus bertungkus lumus la kan....akhirnya @ 2 am siapla assignment ku ini....



Review of Adnan Sempit: Sgt KELAKAR okeh citer nih...bleh la release kan tension sbb bleh gelak kuat2...Recommended to saper2 yg blom tgk....

Sunday nye biler nk print, baru la teringat yg printer ku ink abis sudah...perghhhh mencabar betul...g cari ink boleh pulak semua kedai sold out ink yg boelh masuk my printer...mmg la panggilan hangit nih...then wat to do pg cc...tp kena print via email pulak sbb my lappy tak bley copy masuk pen drive....and Guess what boleh pulak cc yg canggih manggih ni takleh print dari PC kena bwk pendrive....fuhhh berasap lagi....finally dapat la jumper 1 cc yg boleh print via email ni tp malangnyer printer dia cam harem.....keluar2 jer assignment tu dari printer dia jadi macam kertas yg d photostat sbb printer dia kotor....bengong betul....aper lg dh mmg tak tertahan balik umah jer la...dh tgh hari plak tu *dhla tak mandi pun lagi* hahahhahahahhaaah at last nasib la ada penyerlamat..one of my fren ader credit lg untuk print kat lab...maka daapt la me re-print assignmnt tu kat UIA....

Sangat penat okehhh....balik2 kelas pulak darling ku sorg tu nk makan cekodok pulakkkkk....adoooyaiiiiiiii.....nk 2 flavor plak tu aiii macam mengidam plak ekkk...ku tajamkan akal ku last2 we make a deal..dia kemas umah n me goreng cekodok...kah kah kah...thanks dear.....then we all buat la kerja masing2...

wahhh kusyu' nyer vakum umah....ni kusyuk sebab nk tgk bleach yg d download kan...hi hi hi


Alhamdullilah kenyang la kami makan cekodok malam tu....daaaaaaa



Note: Pisang jer sempat amik gmbr cekodok nyer dh abis makan baru ingt lupa nk snap gmbr...hihihiihhi

Monday, January 25, 2010

Good News coming......

yes its a GOOD NEWS...coming to our family...no im not yet pregnant but, my sister...she is currently positve with +/- 4 weeks pregnant.....Alhamdulillah....
Talking about this, of course my heart is full with emotions...we have been waiting for ours for more than 2 years and when she told me about this i dont know hw to react....sometimes I feel happy, I feel sad also, i do feel frustrated, sometimes i feel excited and sometimes i have no feelings....only the one who has facing this like me knows better....
I hate this emotions thingy but what can we do.....its all from Yang Maha Esa....its all ketentuanNya...I've never salahkan takdor or what for this, but as a human being I cannot run from this feelings...I have to face this....arrgggggggggg merapu dh ni....aper pun i really need kesabaran yg sgt tinggi untuk hadapi Dugaan yg sgt besar ni..YaAllah kuatkan la semangat dan kesabaran hambamu kami.....InsyaAllah dengan kesabaran yg di kurniakan kepada me and hubby, we will keep trying and berdoa...Always keep telling myself that Allah only test to those He knows that could bear with it.....and us one of the couple that is chosen to be tested....Ya Allah sgt kuat dugaan Mu ini....however i know that i have been given such a perfect husband to deal with it...he is just supportive, understanding and lovely to me...with this InsyaAllah our time will come soonnnn.....
Anyway, of course Im happy for this gud news after all and welcoming the new jr to our family....

Wednesday, January 20, 2010

mood MALAS

me sooooo lazy lately...dont know y...hahahhhaha ada reason ke ek kalau malas....tp sebenarnyer its not that me tak nak buat benda tu especially keje...tp mmg ada 1 perasaan malas yg teramat sgt...huhuuhuhhu mmg pemalas ko aku ni...hahahahahahha rasa macam nk berehat jer....lepak2 kat umah...everyday ok....or mungkin bcoz of amik cuti 2 hari last week kot...so jadi 'termalas'..hihihihih k la nk taip lama2 pun MALAS....astarafirullah hal'azim....

Monday, January 4, 2010

Rezeki d Tahun Baru

Yes today we will get DIVIDEND from our savings...WE??? DIVIDEND?? yes to those who has a savings in ASB Account...Mine ada la sket2 pelaburan tuk masa depan...:-) cant wait to see it...oh ya the dividend declared for this year 7.3% + the bonus around 1.50% kot (bonus tk sure)...
sooo ok la dri last year...an increase of 0.3%..better than the decrease kan...bonus part tu tak tau la dapat baper sbb dia bukan kira as 8.8% all together. .....so k la will go to update mine lunch hour nnti...yeayyyyyy!!!!!!