Monday, December 13, 2010

Chootiii ouh chootiiii......

pening betul memikirkan cuti d ujung2 tahun ni....memandangkan cuti sekolah skrg and kaum kerabat are now berkampung kat umah rasa macam nk dok umah jer...semua ada except d only brother..huhuh as he is now working kat laut so balik 2 mggu sekali je la, 2 mggu lain kat laut...kalau tak mmg ckup semua la...:-) hurmm apa daya cuti ku ada lagi 4 hari jer balance...2 hari dh reserve for balik kg cuti christmas ni and balance 2 hari lagi kononyer nk carry fwd next year sbb nk cover our holiday (uppss holiday?? :-p )...huhuhuhu camno???
memandangkan budak boooollatt kat bawah skrg ni pun ada kat our house for 1 week mak long akan sacrifice kan cuti for you....so now kena pikir betul2 dlu hari apa nk cuti...:-)

Pagi2 subuh smpi td, celik2 mata dia je terus senyum...:-) 1st time jumpa mak long ekk....:-)


ouh btw, 11 December 2010 is our beloved mother's birthday...so sempat la beli cake for her and celebrate kecik2....:-) HAPPY BIRTHDAY MAK!

Thursday, December 9, 2010

takder taste langsung!!!

huhuuhuhu i just cant stand with those yg takder taste...yg salah anggap ye, takder taste tu bukan maksud tak branded tp yg tak reti nk ada identiti sendiri...kalau dlm AF tu juri slalu ckp jgn nyanyi ikut suara/gaya artis yg dh ada dlm industry..upppsss aku bukan nk jadi penyanyi ye....mmg tak bakat harap maklum...contoh aje la...tp lebih kurang camtu la....i hate people yg tak reti nk ada minat sendiri pastu tiru org lain with the 'intention' maybe...ok to be specific like biler org pakai tuduung mcm ni ko nk ikut jugak sebijik2, kalau org pakai baju cm ni ko nk pakai jugak...haa lebih kurang camtu la...whateva!!! but i hate this kind of people...plis la just be ourself kan? so tepuk dada tnyer selera...and sometimes this kind of people, they are just ego and diorg tak boleh org lebih dari dia kot?? entah aku pun tak paham.....
ok la entry ni takder kena mengena dgn sesaper tak kira yg masih hidup atau telah tiada....cuma kdg2 saper yg mkn cili dia rasa pedas la kot....em soriiiiiiyyyyy...
nota kaki busuk: tlg cari pesen sendiri and 'brand' sendiri...jgn berperang ngan diri sendiri sbb nanti mkn diri sendiri...haa yg paling penting, ukur baju d badan sendiri....renung2 kan...selamat beramal....baaaaaaaaaaaaaa

Thursday, December 2, 2010

~Natrah~

Teater Natrah sgt bestttt....last weekend we went to Istana Budaya for Natrah and as expected mmg sgt2 best hasil arahan Erma Fatima tuh....thanks la RHB for the free ticket.... :-)
Well citer tu pasal sorg perempuan yg d lahirkan dlm keluarga kristian and d serahkan pada org islam masa zaman perang dulu2....lepas tu biler dh besar cam biasa la keluarga asal dtg cari sbb nk amik balik anak2 mereka...
well to me kalau d ikutkan mmg la hak pengjagaan adalah hak mutlak parents masing2 tp dlm citer ni it involves agama....so as Islam the mak angkat takkan nk lepaskan Natrah ke tgn ibu bapa nyer kristian...so adala emosi2 sket, gaduh2 sket, isu agama sket and lucu2 pun ada...apa pun story line sgt menarik...2 thumbs uppp to the crew.....
ouh btw, didnt go with my hubby sbb dia keje..so bad...pegi ngan my bff, Prisona,...enjoyyy the piccassss...













Pelakon Utama:
Natrah - Sofia Jane, Maya Karin, Lufiya AF, Orkid, Sharifah Sofea
Mak Natrah (Melayu) - Umie Aida
Suami Natrah - Remy Ishak
Kwn Baik Natrah - Nabila Huda, Liana Jasmay