Wednesday, June 8, 2011

Aussie Trip to Remember - Day 1

This take me sooo long to publish about our recent vacation to Australia...Well since I was sooo bz with the final exam for 1 paper yg d cepatkan tuh makes me dont have time to update this belog (*alasan*) hehe....so now i am finished with the paper and free and only has 1 more paper to go before officially graduated an MBA from IIUM..phewwwwwitttt.:-)


Well our vacay to Aussie is really a long time planned. At first we want to utilise a week at Gold Coast only since the tix were from KL direct to GC but at the last minute while we searching for accomodation in GC we were just think why dont we try travel to Sydney instead. So search and search dapat la quite cheap price from Tiger Airways depart from GC to Sydney. Then we straight away booked flite tix and proceed with 2D 2N in Sydney and 3D 2N in GC....


DAY 1:


Reach GC early in the morning @ 7.00 am. And we both sgt la excited. Haha turun2 dari je mmg sgt sejuk and menikam kalbu..haha So smpi2 we all mmg plan nk g Harbour Town fisrt to do some shopping sementara nk tggu time for departure to Sydney @ 4.30pm. Harbour Town ni is a factory outlet in GC and kawasan dia mmg besar okeh...so 1st we headed straight to the butik yg dh aimed la sbb takut tak sempat masa kan...ouh ye, from airport to Harbour town lebih kurang from LCCT to KLIA la but the bus tix agak mahal la...AUD16.80 for 2 person return = RM53++


Overall, Harbour Town ni ok la nk kata murah sgt tak jugak sbb kena convert to duit kita kan. But if earn AUD and beli kat situ mmg murah la...in terms of outlet2 tu ada yg best and ada yg tak..we all x masuk semua kedai pun...So lepas lunch we all dh gerak to airport balik and fly to Sydney.....


Sampai Sydney dlm pukul dh malam dlm kul 7pm ++ ..btw, diorg kul 5 dh gelap so 7pm tu macam kul 9pm time Msia la...Then we all straight pegi Msia Hall.. We all mmg dh booked earlier kat Msia Hall ni sbb bilik dia sgt murah okeh AUD12 per person for 1 nite tak silap.. So mmg bnyk giler kot save.. and kat situ ada chef yg boleh masakkan tuk kita..just order jer...menu msiala so if nk jimat mmg boleh makan situ jer la...


Enjoy photosss for day 1 ye....checkidauutttt....( gmbr ni tidak ikut turutan sbb malas nk susun..hehe)




mengisi masa lapang dlm flite...




and this is for me....love Sophie Kinsella...




our room at msia hall...just nice....:-)


sgt excited dpt jumpa katil akhirnye..haha


dua org yg x mandi..hhahhaha nasib cuaca sejukkk :-)









bus tix!!



Stay tuned for Day 2.....

No comments: