Monday, January 31, 2011

:-)

cont from prev post, i am now in a good + happy mode sbb we yes only 2 of us gonna have a very short and nice honeymoon....:-) yeeeehaaaaaa.... ingatkan after balik Bali hari tu dh takder honeymoon up until May for Aussie plak...tp Alhamdulillah ada jugak kesempatan for us...yeeehaaaaaa....
ouh btw, its very short honeymoon for us like a weekend gateaway for just relax and dating...auwwwww soooo suweeettt....cant wait la...sbb macam dh penat kerja...hahahaha.....
the best part is my dear hubby has booked the room which is i dont know where and he says its secret.....wat to do dear, i will wait and love the excitement :-) daaaaaaa nk p berangan jap la....:-p lalallalalala

Sunday, January 30, 2011

weird dreams + happy mood

sgt la weird biler baca the title kan?? hahahhahaha me also donno just terpikir that words and belasah ajer....
ok 1st its about the dream that I never had before and i dont want to experience it again or forever....huhuhuhuhuhu it happened last 2 nights kot ke last 3 nights time aku mmg weng sbb demam panas...and at the same time my dear working in nite shift so lgla macam ala2 sedey kan...so tido la si isteri ni sorang2...tp yg peliknyer mimpi ni bukan nyer jadi mlm tp dh pagi okeh dlm kul 8 lebih kot...hahahaha nampak sgt bgun lambat..ye la kata demam kan....so bile en suami pun dh balik keje dh cyg2 semua (upps! :-p) smbung la tido...haaa tu la tak bangun terus kan tu yg dpt mimpi bengong tu.....
guess wat me mimpi my hubby having an affair...ouhhh tidaaakkkkkkkkkk.....dh la mimpi tu mmg real and macam follow the sequence plak tuh.,..cuma location macam tak logik la...sbb it happened dekat my secondary school and kitorg sekolah lagi tp dh kawin boleh...pastu he send me to class then he went to see that girl....ahhhhhhh siut tul...and that time we are like form 4 or 5 kot tiba2 budak tu macam standard 3 ke 4 camtu...tp boleh sama sekolah plak kan....from mimpi tu that girl tak cantik pun ntah maner dtg ntah.... nasib la bukan org yg kenal or what..kalau tak confirm aku pegi tnyer terus that girl ada apa2 ke tak...hahaahaha giler freak out...sape yg sayang laki oiiii.....
the best part is apa lagi bila me in the know of all this la kan....and knowing me yg mmg tak boleh simpan benda2 camni, me terus la tnyer si suami...and guess wat he admit it (still dlm mimpi okeh)....perghhhhh ha masa mmg the real me la kot keluar....im not melalak ke meraung or serang that girl i just ask him to let me free la...kuar la dialog2 yg merapu2...hahahhahahha tak payah la tulis kat sini sbb malas nk ingat.... then after that i think he macam taknak la sbb he loves me more...tp kind of tak nk decide apa2 jugak ngan that girl...and that girl pun macam ikut jer without takut amik suami org...mmg sgt menakutkan okeh this kind of mimpi...arrrrrrgghhhhhhh....
last2 biler tersedar tgk my hubby mmg elok tido next to me...perghhh sgt lega sbb its just a dream....giler ahhhh terus pelok aje la rasa macam taknak lepas...hahahahah emosi nyer pasal...tp dia tak sedar pun sbb dia ngah tido nyenyak.....tp semua ni me dh story to him pun and he just laugh......ouh btw, he asked me sapa budak pompuan tu?? boleyyyy....hurmmmm....:-p
since then kadang2 kan macam terpikir2 jugak la about that mimpi...giler tull la...tp kan biler pikir2 balik rasa macam mungkin Tuhan nk bg kita rasa dlm mimpi how if we kena that thing kan...bukan la nak tp macam at least we need to appreciate things more and more....before thing happened maybe we should look at ourself to actually improve to be better. sbb jodoh ajal maut ni d tangan Tuhan....maybe sometimes we without realizing it kdg2 kita terlepas ckp ke terlepas laku ke kan so that we can be mindful and careful in our relationship...k la dh macam merapu2 jer ni...hahahhahaahah apa pn i love u my dear....please dont let me down ya.....no words can describe how much i love YOU....
now on the 2nd story aka happy mood...urmm since this post dh panjang we cont in next post la yer....macam too wordy plak...hehheheheehh daaaaaaa
note: jgn la ko dtg lagi mimpi mcm ni yer......AMIN....

Saturday, January 29, 2011

Down with FEVER......

hukhukhuk...baru je berkobar2 nk regularly update blog dh demam pulak....well it was 3 days me on and off fever..morning badan ok, then petang to mlm badan panas...huuhuuhu and the bad thing is my dear hubby is working nite shift this week....nk buat cammaner kan he's out tuk mencari rezeki...(*wink* macam kerja ala2 masuk hutan plak kan)....since en suami kerja malam pandai2 la bawak diri...huhuhhuhuhu
ouh one more thing, i have a weird dream last nite. maybe bcoz of the fever then emotion pun tak menentu la kan....hahahhhh still thinking whether nk write about the dream here or not... but need to story to en suami 1st since its related to him.....tp apa pun end of the day, it is still mainan tidor kan...hahhahahah...daaaaaaaa

Wednesday, January 19, 2011

Marilah exercise


wahhhhh very the poyo of the title...hahahhahaha...btw, been busy lately with soo many things...even tho bnyk benda nk update tp dh lupaa...hahahahah start from New year, balik kg etc....my bad....

btw, after all rasa macam nk blog about this exercise thingy dulula....hahhahaha sbb skrg semangat tengah berkobar2...:-) ceewahhhh... actually now both of us have sign up with CELEBRITY FITNESS!!!! waaa its cool ha....baru je lagi dlm 1 week plus...nk buet camno memandangkan our body has successfully expanding by themselves, so we think we should close down the branches la before it getting worse...that is why we decided to commit ourself with CF. Alhamdulliah so far we enjoyed exercising at CF,...

ouh we have registered with CF in Wangsa Walk nway...so tak la jauh from our house..senang je nk pegi..:-) the staff said actually WangsaWalk branch is the smallest gym kot among them yg ada kat Msia and the biggest is in Midvalley where they have swimming pool inside...giler besar...as for WW branch they only have sauna tak de la smpi pool...tp other things like classes, weight lifting equipment, kardio and all semua ada la...
Actually apart from nk loose weight ni, the reason why we commit ourself is becoz of the health. ye la makin hari badan makin naik and then kerja dlm aircond mlm pulak dok melepak je kat umah kan...so like me very minimal la peluh yg keluar. Lain la kalau keje yg memang penat n berpeluh kan...so if our body tak berpeluh, of course la all the lemak2 safely parked in our body kan n lama2 become saturated fat. in other words, lemak tepu ye kawan2....and paling menakutkan lemak tepu ni la yg boleh membuatkan saluran jantung tersumbat, kena high blood pressure, kena sakit jantung and all...mmg la kalau nk sakit exercise pn sakit tp at least we have try to avoid it kan???
so letssss join usss!!! hahahahah jadi duta CF la pulak....:-)daaaa Happy Exercise!!!!!!