Saturday, July 28, 2012

2 yearsss waiting....

Its more than 2 years actually...apakah?? Bukan waiting for baby yerrr..jgn salah paham...hahhahaha

Its actually waiting to go to JALAN TAR during mlm bulan puasa...hahhahaha believe it or not i have been wanting to go there badly just to see all the barang2 raya jln2 shopping2 raya mane yg perlu etc...but until now still blom dpt pergi lg....how bad kan...

Btw, dlu masa sebelom dduk KL kalau mlm raya kan ada rancangan sapaikan aidilfitri...so normally rancangan tu akan tjuk keadaan kt jln tar pd mlm raya...nga lelong baju, lelong biskut raya and all and rs mcm nkkkkk sgt be there one day..hahahaha

So bile dh dok kl ni tiap2 tahun pasang angan2 nk pegi..tp ada aje halangan...nk pegi sendiri mmg tak la sbb ramai org kn...tkut jgk...so it started last 2 years biler kena beraya d kl bersama my hubby...so we decided to go there mlm raya la sbb mcm takder apa pn nk buat kan...tggu pnya ttguuu bila tiba masanyer tertiba x leh pegi sbb esknye we all buat mkn2 sket so semua masak sendiri...d sebabkan tak ckup kakitngan so mmg bersepah2 la rumah semua and mmg dh x larat nk pegi...sgt frust time tu...tp nk wat cmner...so kena tggu lagi setahun.....

Then, last year tggug pnya tggu tiba la waktu nyer....lepas sehari sehari tangguh nk pegi akhirnya dpt la pegi....and it was the last day that i can go sbb lepas itu my husband dh start keje mlm kot so tak sempt la nk pegi kan...so there we go...we both go naik motor je sbb senng kan...tp tak sempat suku pn jln kt situ huja turun lebat giler....anddddd thats it....:-(

So....hopefully this year adala jodoh ku dgn jalan tar...hahahhaha owh btw, we plan to go tonite..im so excitedddddd....so kt tgk apa jadi dgn plan ku mlm ni....adakah smpi ke jln tar atau x i will update tomorrow...hihihhi

Mode: x sabar nk jln2 kt jln tar...and shooopinggggg...Wpun xtau nk shopping ape...hihihihi


- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, July 27, 2012

I am in unified zone!!!

Yeayyyyyyy after Waiting for sooo long to decide which broadband to be used to replace celcom si kura2 ni, at last we decided to change to TM for unifi.... To apply, sgtla senang n convenience...we just go into the website and apply online...so we can see what are the promo offered for now...then isi online form and submit... Nxt day somebody called to confirm on the request..walllaaaweeiii soo efficient okeh...then he emailed all the details with the proposed date for installation.... Here we go, last monday they come and install the modem and all...owhh btw, we chose the cheapest package where we can have 5 users at one time...ye la dduk pn 2 org takkan nk amik yg 10 org plak kan..hihihhi there are several package for us to choose which one is the best....and another thing the package will come together with fixed phone line and hipptv...but dont worry the internet takde kena mengena dgn phone and its not like the normal internet cabel yg kena smbung kat phone tuh...hihhii its all wireless....wifi gitewwwww So for hipptv tu kalau bosan2 tgk astro bleh la tukar hipptv...there are several channel yg free but i have not fully explore lagi how the channel looks like...tp yg penting kaalu hujan pn still boleh tgk...and they also have movies for us to purchase..so if nk tgk movie boleh pilih la....cool kan... In term of price, of the its different according to the rspective package...so ours is RM149. Ouh btw, phone line tu takder any subscription charges or watever...call to tm phone is free and just byr if we make phone calls to number other than tm line aje.... So below are all the gadget yg we received.....( gmbr quality not so good sbb guna camera ipad)


This is the decoder for hipptv....


Motorola Cordless phone


And....the modem for the internet.....

- Posted using BlogPress from my iPad

Wednesday, July 25, 2012

Ramadhan Kareem....



Better late than never kan....hihihhi selamat menyambut bulan Ramadhan bulan mulia bg semua umt islam di dunia.....semoga Ramadhan tahun ini adalah Ramadhan yg lebih baik dr sebelum ni...

So for me nothing much different...mcm biasa puasa mcm tahun2 lepas..ada time bbuka sorg, ada time sahur je bsama, ada time bbuka je sama2 and ada time buka n sahur sorg2... Al maklum la keje tak sama time mmg mcm ni....huk huk huk....

Alhamdulillah di beri lagi nafas untuk dpt menikmati Ramadhan pada tahun ni...semoga Allah memberkati ibadat kita dan merahmati segala amal pada bulan yg mulia ini...

Mode: teringin nk merasa berpuasa d mekah....insyaAllah...suatu hari nanti...aminnnnnn

- Posted using BlogPress from my iPad